Het verschil tussen CRM software en ERP

Terug naar nieuws

CRM software: het beheer van uw klantenrelaties

Het beheer van uw klantenrelaties met CRM softwareDe termen CRM en ERP worden heel vaak door elkaar gebruikt. Nochtans is er wel degelijk een groot en wezenlijk verschil tussen beide. CRM staat voor "Customer relationship management", de Engelstalige term voor klantrelatiebeheer, terwijl ERP staat voor "Enterprise resource planning", het organiseren van bedrijfsprocessen. Een ERP software pakket bestaat doorgaans uit een verschillende onderdelen die met elkaar gelinkt zijn, gaande van planningssoftware, facturatiesoftware, maar ook CRM software voor het beheren van uw klanten kan hier uiteraard een onderdeel van zijn.

Het digitaliseren van bedrijfsprocessen zal in de nabije toekomst steeds verder aan belang winnen. Ongeacht de grootte van het bedrijf zijn de voordelen van het uitrollen van een ERP oplossing (al dan niet in de cloud) met een degelijke CRM module aan boord immens. Doordat alle informatie gecentraliseerd en te allen tijde beschikbaar is voor uw medewerkers, is de tijdswinst alleen al bij het opzoeken van informatie enorm.

Onze oplossing is veel meer dan CRM software

De modulaire totaaloplossing TraxOne die wij bij Traxgo hebben ontwikkeld is heel wat meer dan een standaard ERP pakket met CRM software. De meerwaarde van ons real-time track en trace systeem gekoppeld aan de planningssoftware is reeds voor het wat bedrijven van onschatbare waarde gebleken. De medewerkers op kantoor hebben direct zicht op de locatie van de techniekers op de baan, of zij voor- of achterlopen op schema, waar eventuele bottlenecks zitten, enz. Dit laat hen toe om snel en accuraat terug te koppelen naar de klanten, die dergelijk service uiteraard zeer op prijs stellen.

Ook als u reeds over een bepaald softwarepakket beschikt kan onze oplossing een toegevoegde waarde bieden: koppelingen met bestaande pakketten maken is sowieso mogelijk en bovendien beschikken wij over een eigen team ervaren ontwikkelaars, wat ons in staat stelt om eventueel met maatwerk aan uw specifieke wensen tegemoet te komen. Want uit ervaring weten wij dat elke sector een net iets andere benadering vraagt.

Vragen? Laat ons u helpen.